Victor Horta - Un món perdut

Del 08.04. al 31.12.2011
Maison Autrique, Brussel·les
www.autrique.be
Organitzat per La Maison Autrique


Costa de creure que una obra arquitectònica reconeguda en la seva època, de poc més d'un segle d'antiguitat i construïda amb un savoir-faire magistral i amb materials de qualitat s'hagi revelat tan fràgil. La seva història podria ser l'argument d'una faula moderna.

L'exposició que la Maison Autrique dedica a Victor Horta es proposa seguir o resseguir els moments clau d'una obra arquitectònica avui desapareguda. Aquesta iniciativa s'inscriu dins el moviment de recuperació de la memòria de l'Art Nouveau, un moviment important des de fa uns anys a la regió brussel·lesa.

"Victor Horta - Un món perdut", que es podrà visitar fins al 31 de desembre de 2011, compleix les expectatives: les peces, els treballs i les filmacions que s'hi presenten són senzillament extraordinaris. L'exposició s'estructura entorn de tres temes: els projectes que mai no es van arribar a realitzar (com el Pavelló del Congo), aquells que el destí ha fet desaparèixer (l'Innovation, per exemple) i els que ha destruït l'home (la Maison du Peuple n'és l'exemple més emblemàtic).

Aquests projectes desapareguts prenen vida a la Maison Autrique de diferents maneres: plànols i croquis d'Horta, impressionants vestigis (que fins i tot poden tocar-se!), reconstruccions i algunes filmacions d'època. El conjunt forma una exposició molt coherent i variada.