Centenari del Trinkkuranlage

11.10.2011 | Publicado por Gisela Christiansen -Jugendstilverein, Bad Nauheim


L'any 2012 Bad Nauheim celebrarà el centenari del Trinkkuranlage, la font d'aigües termals. Aquesta zona d'un encant especial i que forma part del vast complex balneari que inclou l'Sprudelhof, els edificis tècnics i un planter, es va construir entre 1910 i 1912.

L'arquitecte Wilhelm Jost es va allunyar aleshores del Jugendstil i en la construcció del Trinkkuranlage va adoptar un nou classicisme que reflectia els gustos d'una nova generació de la classe mitjana culta, que preferien un entorn digne però més senzill. L'entrada principal, amb columnes dòriques i frontó triangular, presenta clares reminiscències dels temples clàssics. El primer que sorprèn al visitant en entrar és la disposició en forma de ferradura. A ambdues bandes el cercle està envoltat per unes arcades amb columnes, en front de l'entrada hi ha un escenari amb una teulada amb forma de petxina i un estany al davant. A la banda dreta, les arcades acaben en un edifici octogonal, on durant la Belle Époque s'oferien teràpies amb llet. Al costat esquerre un edifici idèntic conté una font d'aigües medicinals provinents de tres deus naturals. Aquesta font, coronada per una cúpula daurada i construïda amb unes singulars rajoles Scharvogel de tons grisos verdosos resulta encara avui francament vistosa.

Al costat d'aquesta sala una de les deus ha trobat un digne marc en un edifici octogonal que recorda un baptisteri romà. Fa cent anys el Trinkkuranlage fou el punt de reunió d'hostes provinents d'arreu del món, que es dedicaven a gaudir dels passejos, la conversa, les aigües i la música.

L'any 2012 es celebraran un seguit d'actes no només dedicats al Trinkkuranlage, sinó també a l'Sprudelhof, com per exemple el festival anual Jugendstilfestival, l'exposició "Bauen für ein neues Leben" ("Construir per a una nova vida"), que es va presentar fa sis anys durant el Simposi del Réseau Art Nouveau Network, així com una sèrie de visites guiades. Encara no s'ha concretat el programa, però està clar que les zones balneàries seran el tema central de Bad Nauheim el 2012.

www.bad-nauheim.de