Antoni Samarra, 100 anys després

Del 13.09. al 05.01.2013
Casa Museu Lluís Domènech i Montaner, Canet de Mar
Organitzat per Ayuntamiento de Canet de Mar


L'exposició, que consta de 52 peces originals d'Antoni Samarra (33 olis, 16 dibuixos i 3 escultures), commemora la primera mostra de pintura feta a Canet de Mar, una exposició d'obres d'aquest artista que es va inaugurar el 21 d'abril de 1912 (ara fa 100 anys) i que va estar organitzada pel Foment Catalanista, llavors propietari de l'edifici construït per Lluís Domènech i Montaner que avui dia és la Biblioteca P. Gual i Pujadas.

L´exposició de 1912 va ser només de pintures, tot i que en aquells moments Samarra treballava com a escultor al castell de Santa Florentina de Canet.

Durant la seva estada a Canet, l´artista de Ponts va establir un fort lligam tant amb el poble com amb Lluís Domènech i Montaner i va participar activament en totes les manifestacions culturals del moment.

Tot i que Antoni Samarra estava molt ben considerat per la crítica com a pintor i que apuntava un gran futur com a artista, dos anys més tard es va suïcidar al castell de Burriac del Maresme.

La mostra "Antoni Samarra, 100 anys després" està organitzada per l´Ajuntament de Canet de Mar, l´Ajuntament de Ponts, el Museu d´Art Jaume Morera (Ajuntament de Lleida), la Casa Museu Lluís Domènech i Montaner, amb la col·laboració de Jordi Vidal, conservador d´art i comissari de l´exposició, i Vicente de la Fuente, historiador de l´art.